Dle výsledků globálního výzkumu „10 trendů roku 2016“ od Ericsson ConsumerLab by mohly interní senzory v těle ovládnout novou generaci nositelných zařízení.

8 z 10-ti dotázaných uvedlo, že by uvítali technologii, jež zvyšuje jejich kognitivní schopnosti a smyslové vnímání, jako sluch, paměť a zrak. Více než polovina by také chtěla zlepšit své komunikativní schopnosti. 1/3 by souhlasila i s integrováním internetových informací do smyslů.

Zákazníci momentálně používají nositelná zařízení k pomoci se zlepšením svého zdraví a sledování jeho průběhu. Nicméně aktuální generace těchto pomocníků by mohla na někoho působit esteticky neatraktivně či dokonce nepohodlně, což by pak mohlo bránit v plném výkonu sportovních aktivit.

Na základě průzkumu by příští generace mohla být zabudována v těle člověka. Tato integrovaná zařízení by pravděpodobně měla podobné vlastnosti, jako nyní mají nositelná. Už nyní 50 % z dotázaných věří, že senzory budou do tří let monitorovat jejich celkové zdraví.

Výzkum obsahuje i dalších 9 významných odvětví. Síťové technologie obecně zažily velmi rychlou integraci do společnosti.

Michael Björn, hlava výzkumu, dodal toto: „Některé z těchto trendů by se sice mohly zdát futuristickými, ale zájem lidí o nové virtuální paradigmata, jako třeba zabudování internetu do stěn domů či dokonce našich těl, je už nyní obrovský.“

Na závěr by se snad hodilo dodat, že většina lidí chce v budoucnu používat virtuální technologie ve svém každodenním životě, s 44 %, jež by si rádi dokonce tiskli své jídlo.

zdroj: wearabletechnology-news.com
foto: iStock.com